Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

29 Kasım 2010 Pazartesi

BİR DEVLET KOMEDİSİ:WİKİLEAKS





    Wikileaks depremi olmuş bu gün dünya'da.Sizi bilmiyorum ama ben kendi adıma çok eğlendim ve aynı zamanda da üzüldüm.Devletlerin birbirlerini çekiştirip durduğu bir siyasi düzen altında yaşıyor muşuz,bunu biliyorduk da,böyle alenen açık edilince ister istemez kendimizi trajik bir komedinin ortasında bulduk.Koca koca beyler,efendiler meğer gerçekte ne kadar da küçük,zavallı ve sıradanmış dedik kendi kendimize.Daha açıklanmaya devam edecek binlerce belge dururken de artık bir dizinin gelecek bölümünü bekler gibi beklemeye başlayacağız sanırım açıklanacak olanları.


    Wikileaks'in kurucusu otuz dokuz yaşında ki internet aktivisti bir genç adam bu gün dünyanın gözleri önünde belgeleriyle kral çıplak diye bağırıverince ,maskeler belgelerle düşürülüp,söylentiler gerçek olmaya başlayınca insan olduğumuz gerçeğiyle ve tanrılık iddiasının aslında ne kadar müstehzi bir durum olduğuyla yüzleştik.Günahkar Berlusconi'nin,çapkın kral Kaddafi'nin,olağanüstü tehlikeli adam Ahmet Davutoğlu'nun,haris lider Tayyip Erdoğan'ın, çekingen kadın Angela Merkel'in,hain Suudi Kral Abdullah'ın bundan böyle kendi ülkelerinde ki ABD büyük elçilerine nasıl bir yaklaşım gösterecekleri de ayrıca merak konusu.


    Depremin bu günkü belgeleri dünya liderlerine ayrılmış.Ve merkez üssünün de Ankara olması hayli ilginç.Maşallah,fişleme yapmak ve yaptıkları fişlemeleri de ciddi ciddi kendi ülkelerine rapor etmek konusunda ABD'li diplomatlar harıl harıl çalışmışlar.


    Bu arada ABD'nin dünyaya kendisini faydasız cümlelerle savunmaya çalışması da ayrıca komik.Beyaz saray yaptığı açıklamada "Washington'a (dış temsilciliklerden) yapılan saha bildirimleri doğası gereği samimi bir şekilde yapılır ve genellikle tam bilgilerden oluşmaz. Bir dış politika ifadesini yansıtmaz, aynı zamanda nihai kararlarımız da değildir" demiş. Hmmm..Belli belli...Ne kadar samimi olduğunuz belli!!!


   Ayrıca bir ABD kongre üyesi Wikileak'sin terör örgütü sayılmasını teklif etmiş.Amerikan yüzsüzlüğünün ve hem suçlu hem güçlü durumunun tipik bir örneğine daha böylece şahit oluyoruz.


   Sanki bir sinema salonunda film izler gibi belgelerin ayrıntılarına şahit olurken sık sık kendimi tutamadığımı ve kahkahalarla güldüğümü itiraf etmeliyim.Olayın en komik yanlarından biri gazetelerde ki haber spotları.Wikileaks'in patronunun takım elbiseli fotoğrafları altında "dünyayı sarsıyor,ABD çaresiz" ifadeleri.


   Bir yandan da halimden çok memnun oldum.Dünyanın, kendilerini bir halt zannederek insanların sırtlarına basa basa yükselen,sanki onlar olmasa,biz sıradan insanların yaşayamayacağı  hissiyle hareket eden zavallı sineklerinin şu an dünya halklarının gözünde düştükleri acınası onursuzluk;sanırım onurlu hiç kimse onların yerinde olmayı istemeyecektir.Sıradan olmanın ne denli hafif ve nedenli mutluluk verici olduğunu daha net anladım.


   Wikileaks işte bunu yaptı.Arkasında kimler var,kimler yok,örgütmü,teröristmi beni ilgilendirmiyor;sadece ortaya çıkan resmin kafamdaki imgelerle örtüşmesinin keyfini çıkarmaya çalışıyorum şu an da..


   İşte böyle olursunuz geri zekalı,hasta ruhlu,dangalak ,soykalar...Dünya düzeni kurmaya,şeytanları hayretlerde bırakacak karmaşık planlar yapmaya çalışırken biri üzerinizde ki perdeyi kaldırıverir ve hiç bir halt olmadığınız gözler önüne seriliverir böyle.Haydi bakalım,dünyanın haberleşme sistemini elinizde tutuyordunuz ya.Milyonlarca insanı dakikalar içinde öldürüverecek silahlarınız var ya...Devasa kuvvette ordularınız ,ajan örgütleriniz var ya...İktidarınız kurtarsın haydi,sizi,tüm dünya halkları gözünde düştüğünüz sefillikten.


    Yarın hiç bir şey olmamış gibi bu sineklerin yaşamlarına aynen devam edeceklerini bilmek ne kadar üzücü...
  
    Meğer dünya ne zamazingo bir yermiş...


    Teşekkürler Wikileaks her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder