Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

26 Aralık 2010 Pazar

SOKAKLAR



    Sokağa çıktı.
    Her zaman ki sokaklar,zamanın içinde kaybolup değişen görkemli mekanlar.Kalabalıkların kırılma noktalarına şahitlik eden ve aldırmayan anı(t)lar.

   Evler,bahçeler,ağaçlar,börtü böcekler,güneşin hayat veren solukları,ve bir alemi içinde yaşatan sokaklar.

   Kim bilir kaç göz, yaşlarını boşalttı üzerinde.Kim bilir kaç kalp acımasızca delik deşik oldu.Hepsini sessizce izledi sokaklar.İnsan yaşamının kodlarını mağrur bir duruşla taşıyan ,eşsiz vahalar.

   Kaç insanı üzerinden geçerek mezarlara taşıdı insanlar...

   Hayatta her şeyi ihtiyacın olduğu ya da gerekli olduğu için yapmazsın.Bazı şeyler keyif için yapılır.Sokakların bir keyfi var mıdır? Ağlayan birini gördüklerinde ne hisseder sokaklar?

    Hayatımızın ,geçmişimizin izlerini taşıyan görkemli yapılar.Her biri insan elinin sabırla ördüğü anıtlar..

   Sokaklara çıkmanın eşsiz huzurunu yaşıyordu.Çünkü biliyordu,bunun anlamı sağlık,sıhhat,keyifti.İnsan olmak,sosyalleşmek ,bir kimlik taşımaktı sokakta durmak.

   Geceleyin üzerine çöken heybetli gizem her ne kadar bazı çehreleri kendisine güldürmese de sokaklar gidecek bir yeri olmayanların barınağıydı.Gecelerin ilerlemiş saatlerinde hav havlar sokakların yaşam belirtileriydi.O hav havları duyarak hayatta olduğunu farkedenler için sokak demek yaşam demektir.

    Bir sevgiliyi bekler bir kadın sokakta.Bir sevgiliye gider bir adam sokakta.Bir sokaktan başka bir sokağa örülür hikayeler.Maceralı koştumacaların ev sahibidir sokak.Ve sokak sessizdir bazen.Bazı sokaklar hep sessiz.

    Sessizliğin içinde çığlıklar,bağırışlar,ağlayışlar,gülümseyen yanaklar ve örselenmiş umutlar.Başkadır sokaklarda sessizliğin ve sessiz kalmanın anlamı.Zahir bir gizemdir sokak, tabelasından çözülemeyecek.Aldıkları isimlerle bazen onur olurlar.Çoğu bir sokağa adı verilsin diye çalışırken,sokaklar sessiz,gizemli ve haşyet doludur...

    Şehrin koridorlarından süzülüp yaşam sahalarına geçiştir.Kimse bilmez şu giden adamlar nereye akıyor.Kimse düşünmez yarın sokağa çıkıp çıkamayacağını.Sokaklar vefalıdır,bekler hep ,öylece.

    Günlerdir sokağa çıkmadığı için her yer gözlerine yabancıydı.Her şey aynıydı.Sokaklar muhafazakardı ,değişim çok yavaştı.Üzüldü bu duruma ama bozuntuya vermedi.İstemedi, üzerinde yürüdüğü yol ,onun için üzüldüğünü bilsin.Ses etmedi.Yürüdü gitti.Birazdan daha kalabalık bir sokağa bağlandı yol.Sonra daha kalabalık.En popüler sokağa geldiğinde yürümekte zorlanıyordu iğne atsan yere düşmez kalabalıklardan.

    İnsanlar sokakları seviyordu ,bazı sokakları çok seviyordu.Sokaklar arasında bir husumet ,bir kıskançlık oluşturmuyordu bu durum.Yan yana yaşayıp gidiyorlardı.Duruşlarıyla,bakışlarıyla ,tahammül ve sabırlarıyla bir dinginlik abidesiydi sokaklar.Hunharca cinayetleri bile içlerinde sindiriyorlar da bir parça olsun tepki vermiyorlardı.Ağustosta cır cır böceklerinin şarkıları bile onları coşturmuyor,sükunetlerini bozdurmuyordu.

   "Sokağın nefesini dinlemeyi bil" dedi bir adam."Şehri anlamak istiyorsan sokaklarını dinlemeyi ,onlarla konuşmayı öğreneceksin.Sokaklar şehrin hayat kanallarıdır.Sokaklar damardır.Şehrin yaşam enerjisinin aktığı dehlizlerdir" " Şehri anlamak istiyorsan sokaklarına dalacaksın önce.Dikkatle gözlersen sokak içindekileri sana cömert bir şekilde açacaktır."İster misin gidip bir sokağı konuşturalım da bize içinde neler olup bittiğini bir anlatsın?"

    "İsterim, ama sokaklar konuşur mu ki?"

    "Konuşmaz " dedi adam. " Konuşarak kendisini ifade etmez bir sokak, ama sen onu izleyip üzerinde düşünürsen , okuyabilirsin.."

     Anılar birikintisinden nice manzaralar ; sokaklar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder