Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

21 Aralık 2010 Salı

İYİ Kİ MÜSLÜMANIM...



    Birilerinin lutfedeceği hayat standartları asla ilgimi çekmedi benim. Başkalarının iki dudağı arasında sürdüreceğim müreffeh yaşamlardan sürekli kaçarak yaşadım şu ana kadar.Kendi hayatımı öz irademin kontrol edeceği bir yaşam tarzı edinmeye çalıştım.

    Bunun için fakirliğin en düşük seviyesine razıydım. Ama hiç bir zaman hayatım ekonomik dipleri görmedi. Sigara alamayacak kadar parasızlığım hiç olmadı benim; tabii kahve ve şeker de dahildir buna.

     Devlet kadrolarına yerleşmek, özel sektörlerde kariyerler yapmak, ayda bilmem kaç bin dolarlar kazanmak, bilmem kaç çarpı kaç jeepler , adidaslar,nikelar,lewi straouslar ,pembe panjurlar vs... Hiç hayalim olmadı...Hiç hayalim olmadı da bu saydıklarımın büyük kısmına da sahip olabildim,üstelik onlar için hiç bir emek sarfetmediğim halde.

    Hayatın kuralı mıdır bu, İslami fıkıh kitaplarında anlatılan " dünya onu kovalamayanları kovalar " kaidesinin bir tezahürü mü , bilemeyeceğim ama farkettim ki; ben dünyevi "şey"lere yüz çevirdikçe ekonomik refahımın arttığını gördüm ve bunu hep tuhaf buldum.

    Hala hayatı bir çocuk gözüyle tozpembe görebilmeyi sürdürebiliyorum. Etrafımda dolanan , falanca kişi şöyle zengin , falanca kişi bu kadar variyetli , falanca kişi KPSS'de şu kadar puan almış, bir başka falan bilmem ne bankasına müdür olmuş vs hikayelerinden hiç mi hiç etkilenmiyorum. Daha dün gece, amcamın,bütün içsel çabalarıyla ,tüm etki gücünü kullanarak , kalın bir vurguyla söylediği " hayat çok zor yeğenim" cümlesinde zerre kadar kaale alınacak bir yan bulamamam galiba bunun çok açık bir göstergesi.

    Yaşam benim için hiç bir zaman zor olmadı. Hastalandığımda,yatağa düştüğümde bile..Askerdeyken bile...Elbette bu, hayatın tümüyle güzelliklerle dolu olduğu anlamına da gelmiyor. Şunu çok rahat ifade edebilirim ki, benim için hayatın en çirkin yüzü tahammül etmek zorunda olduğum ,çevrede dolanan ,kendi kendilerini çirkinleştirmiş insanlardan kaynaklanıyor. Onları da artık kaale almamayı gayet iyi bir biçimde öğrenmiş durumdayım. Buna rağmen yine de bazen ruhsal düşüşlere uğradığım oluyor, ama çok sürmüyor.

     Neden böyle diye soruyorum bazen kendime? Yaşam benim için diğer insanlar için olduğundan niçin daha kolay ve güzel? Niye ben de dır dır dır edip durmuyorum şu hayatla ilgili...Bunun bir mantıklı açıklaması olmalı çünkü dünyada hiç bir şey gelişigüzel gerçekleşmez.

    Tek bir mantıklı açıklaması var bunun: İnançlarım.

    Allah Celle Şanühü' ya duyduğum sonsuz güven.

   İslam'ı "cehennem" korkusuyla ya da " cennet " umuduyla seçmiş değilim. Ebeveynimden aldığım şekliyle de kabullenmiş değilim. Hiç emeksiz,düşüncesiz,sorgu ve yargısız kabul etmiş değilim ben İslamiyeti. Başka bir dilde,başka bir din ve kültürde doğup büyüseydim bu gün yine müslüman olur muydum onu bilemeyeceğim ama şu an İslamiyet'i ve onun elmas düsturlarını iliklerime kadar hissettiğimi tereddütsüz söyleyebilirim. Efendiler efendisi, kainatın iftihar tablosu Hz. Muhammet'in gerçek peygamber olduğuna dair hiç bir şüphem yok,kalmadı. İşte bu açıdan müslümanlığım bana başkalarının verdiği değil kendi öz varlığımdır.

   Hayat işte bu yüzden benim için hiç dünyevi endişe duyulmaksızın yaşanabilecek kadar basit ve kolay.

   Evreni var eden , şu dünyevi akılla tam anlamıyla algılayamayacağım yüce Rab, O'nun önünde saygıyla eğilip secdeye varmak, benim için en insani onur. O'nun önünde eğilmeyen bir başım olsaydı , bir gün kendimden ve insanlığımdan iflah olmaz utançlar içerisine düşeceğimden şüphem yok.

    İyi ki dinim var.

    İyi ki müslümanım ben. O'nun sayesinde daha fazla insanım ve O'nun sayesinde bu başım hiç bir insani düzen karşısında bükük kalmayacak...

   Elhamdü lillah....

4 yorum:

  1. Elhamdülillah müslümanız. Doğruyu aramadan bulmuş şanslı kullardanız. ALLAH (CELLE CELALUHU)ya şükürler olsun.

    YanıtlaSil
  2. aynen ben de iyiki Müslümanım

    YanıtlaSil