Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

10 Aralık 2010 Cuma

VEKİLLER VE PATRONLAR YANYANA

Tüsiad: Halk arasında yaygınlığıyla bilinen bir inme türüdür.

                
   Hepiniz aynısınız.

   Ha biriniz ha diğeriniz. Ha Kılıçdaroğlu ha Erdoğan..Aranızda sadece nüans farkları var.

   Hiç biriniz halkın dostu değilsiniz.

   Oy problemi olmasa halk malk tümüyle hikaye olacak sizin için.

   Bu gün milletin vekilleri patronlar kulübünün verdiği resepsiyona katıldılar. Meclis oturumlarında devamsızlıktan çakan ,başbakandan bu konu yüzünden neredeyse bir  dayak yemedikleri kalan  fakat buna rağmen yine de meclis genel kuruluna katılmama aymazlığını gerçekleştiren milletin vekilleri tam kadro oradaydılar. Bunun adına iş dünyasıyla biraraya gelmek diyorlar.

   Resepsiyonu veren bir elin parmakları sayısı kadar adam. Ellerinin altında ki para ise milli gelirin yüzde atmışı. Gelir dağılımında ki adaletsizliğin somutlaştığı yer orası.Adaleti sağlasın diye meclise gönderdiğimiz sözüm ona vekiller oradaydılar. Neşe içindeydiler hepsi.Niye olmasınlar, hepsinin tuzu kuru.Kredi kartı borcu yüzünden cinnet geçirip ailesiyle birlikte kendisini de yok eden patronlar kulübü üyelerinden bilmem hangisinin işçisi olan adamın sorunları hangisinin umurunda.

    Hiç birinin.

    Ne zaman uyanacağız bilmem ki...

    "AKP ekonomiyi sıcak paraya teslim etti.Biz iktidar olduğumuzda ekonomiyi sanayicilerimize teslim edeceğiz." diyor orada Kılıçdaroğlu. Evinin en güzide noktasında ,çelikten bir kasa içinde ,özenle sakladığı havuzlu villasının tapusunu unutup "havuzlu villalarda oturuyorlar " diye bağıran,tutarsız ,nemenne adam Kılıçdaroğlu. Ekonomiyi patronlar kulübüne bırakacağını söylüyorken ne kadar da aymaz,ne kadar da rahat,neşeli ve mutluydu,görmeliydiniz. Ama görsenizde ne farkederdi ki.Hepiniz alışmışsınız, dangalaklar güruhunu alkışlamaya,eminim bunuda alkışlardınız.Adam patronlara ekonomi sizin olacak diyor  ey ahali,bu sizin için bir anlam ifade etmiyor mu?

    Etmiyorsa o zaman ne diye sürekli şikayet edip duruyorsunuz? Suçlu sizsiniz...Suçlu benim...Hepimiz suçluyuz...

   Daha ne desin adam...Adam içindekileri daha nasıl açık etsin.

    "AKP ekonomiyi sıcak paraya teslim etti,biz iktidar olunca patronlar kulübüne vereceğiz.." dedi adam...

     AKP 'nin ekonomiyi sıcak paraya teslim ettiği doğrudur da; kendilerinin patronlara teslim edecekleri vaadi de doğrudur.

    Hepinizin canı cehenneme demeyi ne çok istiyorum biliyor musunuz? Çünkü hakediyorsunuz...Bu adamları, bu küçücük adamları siz büyüttünüz, büyütüyorsunuz.

     Vekillerin her birisinin yüzlerine dikkatlice bakmaya çalıştım. Aristokrat bir adamın karşısında ezik ezik bakan bir RuS köylüsü gibiydiler. Orada olmaktan zerre kadar rahatsızlığı olan yoktu.Bu adamlar yüzünden bu ülke bu kadar yüksek yoksulluk oranına sahip diye düşünmüyordu hiç biri. Hiç biri orada olmalarının gerçekte ne anlama geldiğini anlamaya çalışmayı denememişti  bile. Neden orada olduklarını bilmiyorlardı bile. Ama oradaydılar. Milletin vekilleriyle milletin kanını emenler yan yana idi. O adamların mutluluğu ,huzuru,sükunu için oradaydılar. Bir ara bunları bu halk niye seçti diye düşünmeye başladım. Mantıklı bir izah bulamadığımdan olsa gerek kendime ve milletime acıdım. Patronlar kulübü neden parlamentoya resepsiyon verir acaba sorusuda zihnimi kurcaladı? Sahi, patronlar kulübü acaba ne amaçla verdi bu resepsiyonu? Bayram değil ,seyran değil. Bir zamanlar o kulübün bir üyesi vardı. UZANLAR.Allah belalarını verdi de defolup gittiler. Cem Uzan'da bir kaç sene evvel oradaydı. Şimdiler de Türkiye 'den 160 milyar dolar tazminat istiyor. Yarın orada olanlardan birine bir dokunulsun ,aynını yapacaktır, hepsi aynı fabrikanın mamülüdür çünkü.Aynı kaptan yemek yiyorlar.Aynı dili kullanıyorlar, paranın dili. Açlık sınırının altında yaşayanları sorun etmiyorlar, milletin vekilleriyle beraber yan yanalar.. Benzin onların kazançlarında hiç bir eksilme olmasın diye dört liranın üzerinde bu gün ve yakında arabasına benzin koyamadığından çocuğunu gecenin bilmem ne vaktinde hastaneye yürüyerek götürmek zorunda kalan fakir halk manzaraları görmeye başlayacağız ,merak etmeyelim.

      Sözün özünü duy artık ahali, yeter...

      AKP ekonomiyi sıcak paraya teslim etti...

     Kılıçdaroğlu patronlara iktidar olunca ekonomiyi onlara teslim edeceğini vadediyor...

    Asgari ücret sefalet sınırının yüzde bilmem kaç altında kalmaya devam edecek...

      Seçim senin ahali..Seçimini yaparken düşünerek yapta...Çünkü şikayet etmeye hakkın olmayacak...


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder