Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

3 Ocak 2011 Pazartesi

ŞAHKULUBEY BENCE HAKLI


    AKP Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey yılbaşı nedeniyle dükkanlarını süsleyen esnafa tepki göstermiş. Üstelik bunu Mardin Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu dualı, semahlı alternatif yılbaşı kutlamasında yaptığı konuşmada gerçekleştirmiş.

   "Benim bir acım var.Şehirde gezdiğimde bir modernizm havası ile bazı dükkanlarda ki o süsleri görünce üzüldüm.Modernleşelim diye özümüzü kaybetmememiz lazım.Ama her geçen gün uzaklaşıyoruz."


    Her zaman ve her konuda olduğu gibi bizim boyalı medyamız bu sözleri de çarpıttı , büyüttü , farklı göstermeye , işine geldiği gibi aksettirmeye çalıştı.

    "Şahkulubey'e tepki üstüne tepki yağdıııı" , " Şahkulubey'e tüm Türkiye'den tepki yağdıııı" , "Gelen tepkiler öylesine büyüktü ki ..." , "Sadece AKP'liler sahip çıktı " vs vs...

     Haber spotlarını dinlediğiniz de sanırsınız ki , Şahkulu'nun açıklamasından sonra ;Türkiye ayağa kalktı , milyonlar sokağa döküldü , hakkında ölüm fetvaları verildi , görüldüğü yerde dövülmeye azmedildi, ordu darbe yapabileceğini açıkladı , borsa tarihinin en düşük seviyelerini yaşadı , Türkiye kafayı yedi ve dünyaya savaş ilan etti...

   Gelen bütün tepki ise; topu topu , üç CHP'li milletvekili , MHP grup başkan vekili ve Mardinli bir sivil toplum örgütü temsilcisi...Şahkulubey'e sahip çıkan ise sadece bir AKP milletvekili , ki ona da sahip çıkmak denirse : " Vekilimizin düşüncesidir, saygı duymalıyız.." denmiş, hepi topu bu...

    Oysa aslında bence bir milletvekili olarak Şahkulu'nun söyleme cesareti göstermiş olduğu bu sözler bir toplumsal eleştiridir. Ve tamamen ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kullanılmış bir hak, bir vatandaş duyarlılığıdır , ki bir milletvekili olarak hanım efendinin buna hakkı da vardır.Acaba , menşei , kökeni itibariyle bize hiç mi hiç ait olmayan bu görüntülerin , bu kutlamaların gittikçe normalleşmesine ,içimize sinmesine ve bu kutlamalara katılmanın modernist ,katılmamanın ya da karşı olmanın "yobazlık","çağdışılık" ,"muhafazakarlık", "tutuculuk " sınırlarında değerlendirilmesine tepki göstermenin , üzülmenin ve bu üzüntüyü dillendirmenin nesi yanlış? Bunu bu kadar abartarak , bu sözlerin sahibine uzaylı muamelesi yapılarak böyle düşünen insanları bastırmaya çalışmak doğru mudur?

     Maalesef ,kokuşmuş Türk medyası yine yapacağını yaptı ve her olayda yaptığı gibi bu konuda da çarpıtma,abartma,yanlış lanse etme gibi kalıplaşmış davranış biçimini ortaya koydu..

    Ama yine de , vekile saygılar ve toplumsal yozlaşmaya karşın duyduğu bu tepkiden dolayı övgü ve alkışlar...

    

2 yorum:

  1. Toplumsal yozlaşma keşke dediğiniz gibi "esnafın vitrini"nden ibaret olsaydı. 3-5 süs ile yozlaşma olmaz, ancak çevremize bakarsak bunun çok farklı boyutlarda olduğunu görebiliriz :)

    YanıtlaSil
  2. @francesca m:elbette, benim tepkim sadece şahkulubey'e gerici, yobaz muamelesi yapan türkiye medyasına... Yoksa toplumsal yozlaşmanın ne olduğu çok daha farklı bir tartışma konusu...

    YanıtlaSil