Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

2 Haziran 2011 Perşembe

HAYATIMI KAZANMALIYIM



    Artık yolun sonuna geldim. Hayatım boyunca hiç yapmadığım bir şeyi çok kısa bir süre sonra yapmaya başlamalıyım.Hem de sürekli olarak, ölene kadar.

    Bahsettiğim şey birazda dünyanın ilginç bir yer olmasıyla ilgili. Ve bu ilginçliği çözebilecek kapasitede bir beynim olmadığı için üzgünüm. Ama çokta önemli değil. Çünkü bu dünyada ki hiç bir canlının yaşamı çözecek düzeyde bir zekası yok. Bu iyi bir şey. Kendimi aptal gibi hissettirmiyor bana en azından.

    Her soruya herkesin verebileceği cevaplar sınırlı.Zaten hayatın ne olduğunu anlamak için kelimelerden çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bu da konuşurken yapılamayacak bir şey. Ve en önemlisi bir lisanın içinde ki tüm unsurlar;isimler,sıfatlar ,zarflar,öbekler vs ,bir cümleyi oluşturan her bir şey yapay ve insana ait..Oysa yaradılış ve kader insana ait değil. Sanki insan,zavallı insan kendine ait olanla kendine ait olmayanı açıklayabileceği  yanılgısında. Aslında bana sorarsanız kimsenin bir şeyi açıklamaya falan çalıştığı da yok. Kimsenin bir şeyi düzeltmeye çalıştığı da...Ama herkes bir şeylerin peşinde.Ve evrene hükmeden çelişki yasası insanın ruhunun derinliklerinde. Çelişmeden yaşayamamak gibi halledilmesi imkansız bir sorunumuz var ve hep oldu.Maalesef.

    Yapmak zorunda olduğum şeyse şu ana kadar çoktan gerçekleşmiş olması gereken ama sürekli olarak bir şeylerin araya girip ertelettiği şey: Hayatımı kazanmak.

    Evet!Hayatımı kazanamıyorum maalesef. Başkası benim yerime yapıyor bunu. Babam. İlginç olansa şu: Yıllardır bana maddiyat sağlamaktan bıkmadı,hala da sürdürüyor bunu ve yaşadığı sürecede sürdürecekmiş gibi görünüyor. Bunu niye yapıyor anlayamıyorum.Bu bir iç güdü mü,sevgi mi? Sevilecek pek bir yanım olmadığı için bunun iç güdüsel bir durum olduğunu düşünüyorum,her ne kadar o beni sevdiği için bunu yaptığını söylese de.

    Hayatımı kazanmam konusunda çok önemli bir sorunum var. Bir çok kişiyle konuştum bu konuda. Konuştuğum insanların hiç biri cahil değildi. Her biri belirli bir hayat tecrübesine sahip olmuş insanlardı. Onlarda bir süre babalarının himayesinde yaşadıktan sonra hayata atılıp ekmeklerini çıkaracak işlerle uğraşmaya başlamışlardı. Hatta bazıları o kadar şanssızdılar ki,hiç kimseleri olmadan başlamışlardı hayata. Hiç bilmedikleri ve tanımlayamadıkları bir gücün himayesinde büyüdüler,yetiştiler: Devlet.Belki devlet onlara şefkatli bir anne ve koruyucu bir baba olamadı ama bir çoğunun hayatta kalmasını sağladı. Bir çoğu ,evet hayatta kaldı, ama bir hayatı olduğunu fark etmedi ve yüreğinde, hep birilerine karşı bir öfke taşıdı.Benim tanıdıklarım arasında devletin ebeveynliğine tanıklık etmiş insanlar var. Her biri bana , benzer ya da ortak tavsiyelerde bulundular: "Yaşam güzel evlat.Onun değerini bil.Sen şanslı bir adamsın.Her olumlu şeyi yapmaya imkanın var.Bunun değerini bil." Sorunuma gelince benim için karmaşık olsa da devletin çocukları için çok basit: Hayatımı nasıl kazanacağım?

     Aslında bu soruya cevap vermek fazla zor değil,normalde.Ama insan olarak bazı düşüncelere ve prensiplere sahipseniz ve tabiatınız bazı davranışlarda bulunmaya ve bazı tavırlara maruz kalmaya uygun değilse bu soruya cevap vermek o kadar basit olmuyor.Maalesef.İnsan ilişkileri henüz olması gerekenden bu kadar uzakken bizim gibiler toplumsal yaşama geçişte büyük sıkıntılar yaşar,bu bir gerçek. Bazıları haklı olarak "insan ilişkileri eskiden çok mu iyiydi sanki" diye sorabilir.Belki de dünya hiç bir zaman huzur dolu bir mekan olmadı ve olmayacak.Bunu bilmek,bunu düşünmek ne acı.Savaşarak elde etmek bir şeyleri, ne acı!Savaşın yalnızca cephelerde ,göğüs göğüse olduğuna inanmadım hiç ve bence insanlar yaşamı bir savaşa çevirmişler.Ev de ,sokakta,okulda,sınavlar,ticaret,para kazanma hırsı,mevki tutkusu ve utkusuzluk; her yerde süren kıyasıya bir rekabet.En acısı da her kesin söz birliği etmişçesine savaşa inanması,savaşı kabullenmesi.

    Dünya değişir mi bir gün?Bilinmez.Ama artık bu soru benim zihnimde pek fazla yer kaplamıyor açıkçası.Düşünmem gereken çok daha basit sorularım var.Hayatımı nasıl kazanacağım?gibi.

     Hakikaten nasıl olacak bu,dostum? Haaa?

3 yorum:

  1. bulunur elbet bi yolu hayatı kazanmanın. karşına çıkar bi fırsat merak etme;)

    bi de şey diycem mimlendinnn:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim...umarım...

    YanıtlaSil
  3. Bugün hayatımı değiştiren bir BLANK ATM kartı nasıl bulunduğuna dair ifademi paylaşmak istiyorum. Sokaklarda yaşıyordum, işler benim için çok zordu, faturalarımı ödemek bile çok zordu, yaşadığım apartmandan park etmek zorundayım ve Vegas sokağında uyuyamaya başladım. Bir işi güvenli hale getirmek için elimden geleni yaptım ama hepsi boş verdiler. Bu yüzden, çevrimiçi işler için telefonumdan tarama yapmaya karar verdim, burada Hacker'lardaki tüm dünyada herhangi bir ATM Makinesi'ni kesmek için kullanılabilecek bir Boş ATM kartı ilan eden bir reklam aldım, bunun gerçek olamayacağını hiç düşünmemiştim. İnternet sahtekarlıkla alakalı, bu yüzden bana denemeye karar verdim ve hayatımı iyi düzenleyebilecekse beni nereye götüreceğine baktım. Bu bilgisayar korsanlarına başvurdum ve bana kartın alınması için gereken her şeyi söylediler. Ayrıca 48 saat içinde kartı teslim etmek için elimden geleni yapanlara bir tane kart çektirmek istiyorlarsa kabul ettim ve bir taneye karar verdim. Bu gerçek ve bana yardımcı olan bir aldatmaca değil. Kısa yazıyı kesmek için Blank ATM kartı için başvurduk ve bana 2 gün içinde teslim edildi ve söylendiğim gibi yaptım ve bugün hayatım sokak gezgininden iyi bir evde yaşamak için değişime sahip, ATM yok Bu BLANK ATM CARD, size gönderilmeden önce çeşitli araçlar ve yazılımlarla programlandığı için nüfuz edemeyen MAKİNELER. Hayatım gerçekten değişti ve bunu dünyaya paylaşmak istiyorum, bunun yasadışı olduğunu biliyorum, aynı zamanda akıllı bir yaşam biçimi de var çünkü hükümet bize yardımcı olamayacağından kendi kendime yardım etmeliyiz. Bu BLANK ATM CARD'ı da isterseniz Bay Wandy ile e-posta wandyhackersworld88@gmail.com aracılığıyla iletişim kurmanızı istiyorum.

    YanıtlaSil