Ve Allah (C.C) buyurdu ki:

İMAN EDEREK SALİH AMEL İŞLEYENLERİN HATALARINI AND OLSUN Kİ ÖRTERİZ VE ONLARI YAPTIKLARI AMELLERDEN DAHA GÜZELİ İLE MÜKAFATLANDIRIRIZ. (Ankebut, 7)

GÜNÜN SÖZÜ

İNSANLARA MERHAMET ETMEYENE ALLAH (C.C)MERHAMET ETMEZ...
Hadis-i Şerif

DUR!BURADAN ÖTEDE RİSK VAR!!!

HOŞGELDİN...AMA BURADAN SONRASI SENİN İÇİN HOŞ OLMAYABİLİR...DİKKATLİ OL...
Ben bir miktar suydum,
Yatağımı arıyordum,
Bulacaktım ama;
İzin vermediler,
Kim mi?
Herkes...

6 Ekim 2013 Pazar

Yılmaz Özdil...

   Meşhur İzmir'li gavur Yılmaz Özdil bu günkü yazısını Halk'ın Arenası programında  Esat hakkında söylediği sözlerine gelen izleyici tepkilerine ayırmış. Gelen mesajlar arasında kendisini "Tayyip'in avukatlığıyla" suçlayanından , "ne emir aldın hoca efendi'den" diye soranına kadar her türlüsü var. Tepki veren güruhun alayı televizyon'un karşısına konukların söyleyeceği sözleri önceden tasarlayıp, tasarladıklarını duyarsa "ne güzel,benim gibi düşünüyorsun" diye rahatlayacak, tasarladığının aksine sözler gelirse de hiç düşünmeden kalayı,hakareti basacak ruh haliyle geçen hastalıklı izleyici topluluğu... Çok enteresandır içlerinde "sen kim oluyorsun da Esat'a hakaret ediyorsun" diyen bile var. Hatta daha enteresanı "bizim başbakan'ın yanlışlarını anlatacağınıza SAYIN Esat'a yüklenmeniz komik oldu" diyen Profesör'ü bile var. Yılmaz Özdil tek tek ve öz olarak izleyicilerinden aldığı tepkileri köşesine  taşımış ve ortaya böyle enteresan bir tablo çıkmış. Yazının sonunda da bu aptalca durumun AKP'nin Türkiye toplumunu ne hale getirdiğinin kanıtı olduğunu söylemiş.

    İşin acı yanı toplum Yılmaz Özdil ve ona bu anormal ruh halinden kaynaklı orantısız tepkiyi veren kalabalıklarla dolu. Bu toplumsal ruh halinin bir çok nedeni elbette vardır. Ve zannımca bu nedenler de en çok tarihsel köklerimizle ilgilidir. Fakat bu nedenler üzerine çalışıp doğru tahlillerle meselenin temeline inecek ve sorunun anlaşılıp çözülmesine katkıda bulunacak bir bilim insanı topluluğu maalesef yok. Yok, çünkü bu meseleler öyle yüzeysel akademik bilgilerle anlaşılacak ve halledilecek meseleler değil. Zaten böyle bir topluluk olsa idi bu gün bu durumlarda olur muyduk, bu da ayrıca bir tartışma konusu...

    Ülke resmen Tayyip'i sevenler ve Tayyip'ten nefret edenler şeklinde ikiye bölünmüş durumda. Bunda AKP'nin payı nedir? Benim için AKP ya da diğerleri fark etmiyor şu an... Al birini vur ötekine, aynen böyle...Zihniyet bu olduktan sonra AKP gider yerine bir başkası gelir ve düzen değişmez. 

    Yılmaz Özdil'in malum yasızına gelen izleyici tepkilerine dönecek olursak bence orada esasında genel bir toplumsal fotoğraf görüyoruz.Bu fotoğrafın içinde biz varız ve  en çok öne çıkan şey sahip olduğumuz ataerkilite . Ataerkilite sadece erkek egemen bir kültürü ifade etmez. Biraz derinine inilince ataerkilite tahammülsüz , baskıcı, linççi, bir toplumsal yapıyıda çağrıştırır. Tahammülsüzlük en çok başka düşüncelere karşıdır. Farklı bir ses olmak bu tolumsal yapıda mümkün değildir. Dünyanın en güçlü kişiliğine sahip bireyleri bile bu kadar baskı altında uzunca bir süre kendileri olup özgün düşüncelerini dile getirmeye direnemezler. Farklı bir düşüncenin yeşeremediği bu toplumsal yaşamda gelişme diye bir şey söz konusu olamaz. Gelişme denilen şey sadece değiştirilen ve ruhlarını kaybetmiş kanunlardan ibaret olur. Demokrasinin bir paket haline getirilip tartışmaya açılması gibi saçmalıklara umutlar bağlanır.

      Yılmaz Özdil'e tek bir sözümüz olabilir... Türkiye'yi bu hale AKP ve senin temsil ettiğin zihniyet birlikte getirdiniz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder